Shantala babymassage cursus

De Shantala babymassage is een eeuwenoude massagemethode die oorspronkelijk uit India komt. Daar gebruiken ze deze methode bij de dagelijkse routine. Het is een liefdevolle massage die gemakkelijk is toe te passen. In deze cursus laat jij jouw baby met volle aandacht onder begeleiding helemaal ontspannen.
 
De positieve effecten van babymassage worden steeds bekender. Ziekenhuizen en consultatiebureaus raden het steeds vaker aan. Huid-op-huid contact is een van de eerste levensbehoeftes van je baby. Dé basis voor een hechtingsrelatie tussen ouder en kind, dit heeft bijvoorbeeld invloed op het zelfvertrouwen van je kind.  

Maak van je baby een gelukkige baby!

Één zijn met je baby

De massage cursus is een fijn contactmoment tussen jou en je baby. Het versterkt de band en zorgt voor een gevoel van geborgenheid en vertrouwen.

Maakt je baby gelukkig

Door de fijne aanraking maken jij en je kleintje het liefdes- knuffelhormoon oxytocine aan. Dit zorgt voor de daling van stress en geeft een gevoel van geborgenheid en geluk. Heerlijk toch!

Zzzzzz

Veel baby's zijn na een massage relaxed en ontspannen en slapen beter. Het helpt onrustige baby's zich te laten ontspannen.

Minder kwaaltjes

De massage biedt een heleboel positieve effecten zowel mentaal als lichamelijk. Zo ontvang je tijdens de cursus tips tegen reflux, en darmkrampjes en zorg je voor een goede doorbloeding en spierontwikkeling van je baby.

Postnatale depressie

Dit ontspannen en intieme contactmoment helpt bij de hechting met je baby. Mocht je een postnatale depressie hebben dan heb jij hier ook veel baat bij.

Ook voor partners

Natuurlijk kunnen partners ook de cursus volgen. Zeker als mama borstvoeding geeft kunnen partners het intiem contactmoment met de baby missen. Tijdens de groepslessen 1 ouder per baby, privé kunnen beide ouders tegelijk deelnemen.

Informatie

Locatie

 • Oosterhout
 • Bij je thuis

Tarieven

 • 4 groepslessen van 90 minuten €79,-
 • 2 privélessen aan huis van 90 minuten €99,- (kan voor beide ouders)

Datum’s

 • Start vrij 1 oktober
  Vervolg 8, 15 en 22 oktober
 • Start vrij 12 november
  Vervolg 19, 26 november en 3 december
 • Start vrij 7 januari
  Vervolg 14, 21 en 28 januari

Deze lessen vinden plaats van 9:30 – 11:00 uur in Oosterhout.

Baby’s zijn welkom vanaf 6 weken en is voor iedere baby geschikt. 
Afhankelijk van je kindje en wat jezelf prettig vindt kun je kiezen uit een groepscursus of privé cursus bij je thuis. 
 
Ik kom gratis aan huis in het Land van Altena, Oosterhout en Dongen. Vraag naar de mogelijkheden. 
Newborn foot

Plan nu een afspraak!

De lessen

Caring mother gives foot and leg massage to her newborn baby. Caring for the health of children
De cursus bestaat uit 4 lessen van ieder 90 minuten.
 
De les bestaat voor een deel uit het masseren van je baby en de rest van de tijd worden technieken voorgedaan en kun je vragen stellen. Er is ruimte om tussendoor je baby te laten slapen of te voeden. Er is een keukentje aanwezig om eventueel een fles te maken. De les wordt aangepast op de behoefte van de baby’s. Om dit te kunnen waarborgen is de groepsgrootte niet groter dan 
4 (4 baby’s en 4 ouders/verzorgers).
 
Na afloop van de cursus ontvang je een duidelijke handleiding zodat je thuis het thuis nog eens rustig terug kunt lezen en zelf gemakkelijk aan de slag kan. 
Email
Phone
WhatsApp
Messenger
Messenger
WhatsApp
Phone
Email