Over mij

 

Hoi! Ik ben Djotha, het gezicht achter Wondermooi Zwanger & Heb je lijf lief.

Van kleins af aan heb ik al passie voor voeding en interesse in gezondheid en zwangerschappen.

Vroeger moesten wij (mijn zussen en ik) thuis één keer per week koken. Als we het huis op latere leeftijd zouden verlaten konden we ook een gezonde en verantwoorde maaltijd voor onszelf koken. De donderdag was mijn dag, ik kookte dan erg uitgebreid. Vaak ook veel teveel, omdat ik me niet bewust was van een normale, gezonde portie. Door het wekelijks koken leerde ik verschillende ingrediënten en recepten kennen. Mijn moeder vertelde vanuit haar vakgebied de toegevoegde waarde van voeding voor lichaam en geest.

Nu ben ik zelf moeder van twee heerlijke kinderen, Senn (2016) en Néva (2019). In de zwangerschap van Senn kregen wij slecht nieuws tijdens de 20-weken echo. Na meerdere echo’s kregen we de diagnose CHD. Onze wereld stond op zijn kop, ineens was een onbezorgde zwangerschap met een gezonde baby niet meer zo zeker… 

Met dank aan familie & vrienden, de opleiding tot gewichsconsulente en de zwangerschapscursus die ik op dat moment volgde hebben wij het vertrouwen terug gekregen. Ik ben mijn zwangerschap nóg bewuster gaan beleven. We hebben het vertrouwen terug gekregen en kon weer genieten van het getrappel in mijn buik. Ik zat in een heerlijk zwangerschapsbubbel, wachtend op de inleiding. 

Met Senn is gelukkig alles goed gekomen.

Nu is het mijn missie anderen te inspireren en motiveren om gezonder te worden en lichamelijke klachten te verminderen of doen laten verdwijnen, doormiddel van een bewuste leefsstijl die past bij jou en je gezin. En voor zwangeren ook een goede en ontspannen voorbereiding op de komst van de baby.  

Ik wil je laten zien hoe het ook anders kan, zodat je met vertrouwen in jezelf en lichaam in de toekomst verder kunt!

Liefs, Djotha

Wondermooi gezin